‘BEHIND THE BAG’

'Step behind our studio doors and discover the people behind our bags'
Bij STUDIO.DAI zetten we ons ervoor in dat mensen hun vaardigheden kunnen verbeteren en hun carrière kunnen ontwikkelen de productie van onze tassen. We produceren in ons eigen atelier in Utrecht, op deze manier ondersteunen we (lokaal-) vakmanschap, dat in veel opzichten wordt vergeten in de hedendaagse fashionindustrie.
De mensen die elke dag met liefde aan de tassen werken, komen uit verschillende landen; bijvoorbeeld Iran, Afghanistan, Marokko of Bulgarije.
Sommigen van hen wonen al jaren in Nederland. Anderen zijn recent gevlucht en zijn bezig met het doorlopen van de asielprocedure om in Nederland te kunnen blijven. Veel van de deelnemers hebben al waardevolle ervaring opgedaan in hun land van herkomst; zij hebben bijvoorbeeld gewerkt in een confectieatelier of in de leerbewerking. Hun ervaring en de uitwisseling met anderen is een verrijking voor STUDIO.DAI.

We vroegen onze mensen daarom wat hun werk daarom zo speciaal maakt;

 

Asad - Afghanistan

Asad (28) komt uit Afghanistan, woont 8 jaar in Nederland en is bijna 1 jaar werkzaam in het atelier.
"het naaiatelier is voor mij een plaats waar ik kan samenwerken en de gelegenheid krijg om sociaal contact te hebben met de mensen om mij heen. Ik vind het leuk om nieuwe opdrachten te maken die uitdagend zijn; waar ik mijn talenten kan inzetten om iets te creëren waar ik trots op kan zijn. Het ontwikkelen van nieuwe items maakt mij trots. Ik houd van de mensheid, ongeacht wat iemand gelooft, of waar iemand vandaan komt."

 

Parvin - Iran

Parvin (54), komt uit Iran, woont 4 jaar in Nederland en is 3 jaar werkzaam in het atelier.

"Het naaiatelier is een plek wat me laat nadenken over het leven en geeft mij de mogelijkheid dagelijks contact te hebben met lieve mensen om me heen en Ik leer iedere dag bij. Ik zou graag willen dat de mensheid meer respect heeft voor elkaar, en wanneer we iets voor onszelf willen moeten we bereid zijn hetzelfde terug te geven aan andere."

 

Firuz - Afghanistan

Firuz (32), komt uit Afghanistan, woont 14 jaar in Nederland en is 5 jaar werkzaam bij het atelier.

"Het atelier betekent mijn leven, het zijn mijn dagelijkse werkzaamheden en het maakt mij gelukkig om mooie dingen te maken die andere mensen blij maken"
"Ik kom uit een noodopvang, het naaiatelier heeft mij letterlijk opgevangen.
Ik zou graag in de toekomst beter willen leren lezen en schrijven, mijn doel is om een boek te schrijven over mijn leven om mensen bewust te laten worden van het leven en de situatie wat ik en meerdere met mij hebben meegemaakt. Ik wil mensen inspireren met mijn verhaal omdat wat ik en meerdere met mij hebben moeten doorstaan, de weg hiernaartoe en de huidige situatie is voor vele niet voor te stellen."