Sustainability

Het doel van STUDIO.DAI is altijd duidelijk geweest; Een mens- en wereldvriendelijk merk zijn.

Het is het uitgangspunt bij elke beslissing die we nemen en doordrongen in ons hele bedrijf. We zijn ons bewust van het feit dat elke beslissing die we als bedrijf nemen een impact heeft op zowel mens als natuur. Het resultaat is dat de kwaliteit van onze tassen voldoet aan onze morele en ethische waarden.

Onze tassen worden ontworpen en handgemaakt in Nederland, hetzij in onze studio in Utrecht of in een penitentiaire inrichting. We geven om de ecologische voetafdruk en ons doel is om tassen te produceren die je voor altijd zult koesteren.

Elk item blijft in onze collectie totdat het volledig is uitverkocht. Daarom brengen we geen seizoenscollecties uit en brengen we alleen items uit waar we trots op zijn.

Behalve dat we mensvriendelijk zijn, zijn al onze verzendmaterialen gemaakt van gerecycled materiaal. De grondstoffen die we gebruiken voor de stoffen komen allemaal uit Europa (90% uit Nederland), dus we hebben een goed overzicht van de toeleveringsketen. De stoffen zijn OEKO gecertificeerd en ons doel is dat al onze stoffen volledig duurzaam zijn.

Onze polyzakjes zijn speciaal ontworpen voor STUDIO.DAI en zijn 100% afbreekbaar. Wij verzenden onze bestellingen in gerecycled STUDIO.DAI verpakkingsmateriaal, of, in het geval van grotere bestellingen, een kartonnen doos.